-       PERSBERICHT –

 

10 mei 2013

 

European Security Intelligence Foundation (ESIF) en European Security Academy tekenen convenant

 

Afgelopen week hebben European Security Intelligence Foundation en European Security Academy in Kasteel Oud- Poelgeest een samenwerkingsovereenkomst getekend.

 

Het doel van deze overeenkomst is om in het najaar van 2013 de leergang                Protective Intelligence’ in een nieuwe opzet op de markt te brengen.

 

Deze leergang is bestemd om deelnemers bekend te maken met het ‘op een transparante en controleerbare wijze verzamelen, evalueren, analyseren en exploiteren van voornamelijk in open bronnen aanwezige gegevens over (be)dreigingen, trends en ontwikkelingen die belangen van bedrijven en organisaties onbevoegd kunnen aantasten of beēnvloeden.’

 

De leergang, die  uit een theoretische en praktische component bestaat, wordt afgesloten met twee examens. Na een succesvolle afronding van het praktijkexamen kan men zich bij de Stichting N’Lloyd inschrijven in het register Certified Security Intelligence Professional(CSIP©).

De examens worden afgenomen door een onafhankelijk exameninstituut.

 

De leergang wordt gegeven door universitaire docenten en door gastdocenten met  een bewezen (inter)nationale werkervaring. De leergang is in het Engels.

Halverwege de leergang wordt een ‘ Masterclass’ georganiseerd, waarin ‘thought leaders’ en bijzondere gastsprekers hun praktijkervaringen plaatsen in het reeds gepresenteerde theoretische kader.

 

De leergang bestaat uit verschillende modules, die starten op vrijdagmiddag en een deel van de zaterdag in beslag nemen.

 

De cursuslocaties wisselen en liggen verspreid door het land. Geheel in lijn met het hoge niveau van de leergang zijn het altijd bijzondere, representatieve en uitdagende locaties.

 

Voor meer informatie: info@europeansecurityacademy.eu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                Vlnr. Cees van der Giessen (ESIF), Joop Verdonk, Erik de Vries (beide European Security Academy en Ab Verkaik (ESIF